Prioritatea zero a noului guvern: să bată în cuie Codul Fiscal

12

– Remanierea Guvernului Boc nu va insemna nimic daca noii ministri nu vor face ceva concret pentru sustinerea economiei reale, avertizeaza analistii economici. Iar principala problema o constituie Codul Fiscal.

Mediul de afaceri vrea sa afle, in primul rand, ce taxe si impozite are de platit in 2011”, afirma analistul economic Razvan Orasanu, fost presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

„Oamenii de afaceri vor sa stie ce au de platit, sa poata sa isi construiasca un plan de afaceri. Legea prevede clar. Toate modificarile fiscale trebuie anuntate cu 6 luni inainte”, spune expertul. Acesta este, de altfel, principalul repros adresat ministrului Vladescu, comentează DailyBusiness.ro.

„Guvernul Boc a modificat TVA-ul de azi pe maine, a balbait-o cu normele de modificare a Codului Fiscal pe drepturi de autor si PFA, a lansat tot felul de teorii privind cota unica, impozitarea progresiva. Ce sa inteleaga omul de afaceri, contribuabilul roman?”, a mai spus Orasanu.

La randul sau, consultantul economic Bogdan Baltazar considera ca politica fiscala este principala problema pe care Guvernul Boc 5 trebuie sa puna accentul.

„Haosul fiscal din ultima perioada a afectat nu numai firmele romanesti. A creat, la nivel extern, o perceptie negativa privind mediul de afaceri din Romania. Niciun investitor nu vine intr-o tara in care Codul Fiscal se schimba de la o luna la alta. E chestie de seriozitate, de profesionalism. Guvernul este corijent la aceste aspecte”, a aratat Baltazar.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata