Proiect de 10 milioane de euro pentru apa şi canalizarea oraşului Târgu Neamţ

32

Conducerea Companiei Judeţeane Apa Serv a semnat, luni, contractul de finanţare lucrărilor de alimentăre cu apă şi canalizare în zona Târgu Neamţ, în valoare de peste 10 milioane de euro.

Contractul face parte din proiectul major de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Neamţ, în valoare de peste 108 milioane de euro, finanţat prin Fondul de Coeziune.

Lucrările din zona Târgu Neamţ vor fi executate de societatea Ludwing Pfeiffeer Hoch-Tiefbau GmbH&Co.KG.

Obiectivul acestui contract îl constituie executarea de lucrări la reţeaua de alimentare cu apă şi la reţeaua de canalizare din oraşul Târgu Neamţ, precum şi la reţeaua de canalizare din comuna Vânători Neamţ.

‘Concret, în cadrul contractului se vor realiza extinderi ale reţelei de apă potabilă pe aproximativ 23 de kilometri în oraşul Târgu Neamţ şi comuna Vânători-Neamţ, reabilitarea staţiei de pompare Pometea şi conectarea acesteia la sistemul de monitorizare dar şi extinderea reţelei de canalizare cu aproximativ 44 de kilometric. De asemenea vor fi constuite 13 staţii de pompare ape uzate şi vor fi conectate la sistemul de monitorizare’, a declarat, la semnarea contractului, Ionuţ Cătălin Dughir, directorul general al Companiei Apa Serv S.A.

Contractul s-a încheiat pe o perioadă de 20 luni, iar valoarea acestuia este de aproape 48 de milioane de lei, fără TVA. Finanţarea este asigurată în procent de 79,14% din fonduri europene şi 20,86% este cofinanţare naţională. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata