Proiectul care vizează reorganizarea STS, avizat favorabil de Comisia juridică a Camerei

18

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil luni, 10 februarie, propunerea legislativă pentru modificare Legii nr 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Votul asupra raportului la proiectul de lege a fost amânat de Comisiile pentru apărare şi administraţie ale Camerei pentru săptămâna viitoare.

Potrivit proiectului de lege, iniţiat de USL, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind o structură cu personalitate juridică, ce va fi condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

În proiectul care vizează modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative se arată că la data intrării în vigoare a acestei legi MAI preia de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

„MAI se substituie în toate drepturile şi obligaţiile decurgând din toate actele normative, contractele, convenţiile, înţelegerile, protocoalele, memorandumurile şi acordurile în care STS este parte, inclusiv în litigiile aferente acestuia”, se mai precizează în proiect.

De asemenea, Ministerul Finanţelor este autorizat să introducă modificările corespunzătoare în bugetul MAI.

În ceea ce priveşte structura generală a Departamentului de Telecomunicaţii Speciale, atribuţiile componentelor sale funcţionale, efectivele şi resursele în timp de pace şi în timp de război, refimul reţelelor şi echipamentelor de telecomunicaţii speciale şi mobilizarea serviciului proiectul prevede că acestea se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

„În exercitarea atribuţiilor ce îi revin, şeful Departamentului de Telecomunicaţii Speciale emite dispoziţii, în condiţiile legii”, stipulează modificarea articolul 10 al proiectului de lege.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata