Promovarea vehiculelor electrice, pe agenda reuniunii miniştrilor europeni pentru competitivitate

19

Miniştrii din ţările UE responsabili pentru competitivitate se reunesc marţi, 25 mai, la Bruxelles, pentru două zile, în ultima întâlnire în acest format din timpul preşedinţiei spaniole a Consiliului UE, pe agendă figurând subiecte importante precum vehiculele electrice, sistemul european de standardizare şi obiectivele naţionale în domeniul cercetării-dezvoltării.

Secţiunea ‘Piaţă Internă’ are loc marţi şi va fi prezidată de ministrul spaniol al industriei Miguel Sebastian şi secretarul de stat pentru afaceri europene Diego Lopez Garrido. Vor fi adoptate concluzii cu privire la strategia UE de promovare a automobilelor cu grad redus de poluare, inclusiv a vehiculelor hibrid sau a celor electrice integral. Miniştrii vor cere Comisiei Europene să prezinte propuneri legislative concrete în acest domeniu.

În a doua parte a reuniunii, ce va avea loc miercuri sub conducerea ministrului spaniol al ştiinţei şi tehnologiei, Cristina Garmendia, va avea loc un schimb de opinii despre stabilirea de ţinte naţionale privind investiţiile în cercetare, aşa cum prevede Strategia Europa 2020 ca va fi adoptată oficial la Consiliul European din 17 iunie.

Vor fi discutate, de asemenea, aspecte ale dezvoltării Spaţiului de Cercetare European, precum şi ale simplificării programelor europene de cercetare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata