Rafinăria Lukoil Ploieşti şi-a întrerupt activitatea

18

Rafinăria Lukoil Ploiești pe platforma căreia procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au efectuat joi percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro și-a întrerupt vineri activitatea.

Potrivit unor surse din interiorul rafinăriei, procesul de oprire a instalațiilor a început vineri după-amiază și durează 24 de ore până când acesta va fi finalizat.

Dana Dănulescu, specialist principal relații publice în cadrul Grupului Lukoil, a declarat  că reprezentanții companiei nu doresc să comenteze această informație.

„Nu confirm, nu infirm, nu comentăm. Nu dorim să comentăm„, a spus sursa citată.

Conform unui comunicat remis, vineri, în jurul prânzului, de Lukoil, anchetatorilor li s-au pus la dispoziție „documente financiare și resurse informaționale electronice ale rafinăriei”, fără ca la adresa companiilor din cadrul grupului și a angajaților să fie înaintate învinuiri.

„La adresa companiilor Grupului LUKOIL și angajaților acestora nu au fost înaintate învinuiri. Procesul de producție în cadrul Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploiești nu s-a oprit, iar în momentul de față acest proces continuă în regim normal”, se arată în documentul citat.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, o echipă complexă formată din procurori, ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, inspectori din cadrul Direcției Generale Vamale, inspectori din cadrul Direcției Naționale Antifraudă și lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au efectuat, joi, 23 de percheziții la sediile societăților comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiești, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENȚIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate în municipiul Ploiești.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

În această fază a procesului penal, prejudiciul estimat este în cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) și 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

În urma perchezițiilor au fost ridicate de anchetatori documente care au fost transportate la sediul Parchetului în saci și cutii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata