Raluca Prună: DNA are propria sa logistică pentru realizarea de interceptări

21

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat joi că Direcţia Naţională Anticorupţie are personal și dotări pentru realizarea de interceptări telefonice, după ce judecătorul Norel Popescu a atras atenţia, în ședinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii, asupra faptului că în raportul tehnic MCV sunt menţionate anumite îngrijorări ale societăţii civile cu privire la folosirea interceptărilor realizate de Serviciul Român de Informaţii.

„În raportul tehnic (…) se vorbește de o cerinţă a societăţii civile care a fost exprimată foarte hotărât cu ocazia ultimelor manifestări publice de stradă (…), și anume o îngrijorare cu privire la folosirea interceptării convorbirilor telefonice de către SRI în activitatea DNA. Se lasă să se întrevadă că ar fi bine ca o investiţie din partea Ministerului Justiţiei pentru DNA, în sensul de a avea capacităţile proprii de interceptare a convorbirilor telefonice, ar fi o cerinţă de natură să înlăture aceste îngrijorări din societatea civilă„, a spus Norel Popescu, membru CSM.

În replică, ministrul Justiţiei a precizat că nu există alocări bugetare pentru noi investiţii, însă DNA are deja respectivele capacităţi tehnice.

„Cu privire la DNA (…) aș vrea să nu citim acele paragrafe rupte din context, ceea ce redă raportul tehnic acolo nu suntem în cadrul unei erori. Sunt multe alte erori, dar aici nu suntem în eroare, raportul tehnic redă anumite reţineri ale societăţii civile. (…) Buget nu avem să facem asemenea investiţii, dar nu pentru că nu avem buget nu o să facem investiţii din acestea, ci pentru că (…) DNA are propria sa logistică în acest sens. Și aș mai fi vrut să fi remarcat că în acel paragraf se spune foarte clar că totul e cenzurat de un judecător, deci lucrurile sunt fără niciun fel de echivoc în acel paragraf”, a precizat Raluca Prună. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata