Rand Refinery, cel mai mare furnizor de aur la nivel mondial, intră pe piaţa din România

24

Rand Refinery, principalul furnizor mondial de aur, intră pe piaţa din România, anunţă un comunicat al companiei.

Înfiinţată în anul 1920, în Africa de Sud, de către Ministerul Minelor cu scopul de a rafina aurul din minele naţionale, Rand Refinery este în prezent cel mai mare complex integrat de topire şi rafinare a metalelor preţioase. De la înfiinţare, Rand Refinery a rafinat aproape 50.000 tone de aur pur, ceea ce reprezintă 30% din cantitatea totală de aur rafinată în lume din antichitate până în prezent, se arată în comunicat.

Rand Refinery a evoluat de la un producător de aur semipur (doré, un aliaj de aur şi argint ce rezultă din rafinarea primară a minereului de aur chiar la gură minei) la o companie integrată ce produce o gama largă de produse finite, de la lingouri turnate, la lingouri ştanţate, monede, medalioane şi plancheti, semi-fabricate pentru industria bijuteriilor şi industria producătoare.

‘Rand Refinery este singura companie autorizată legal să bată moneda sud-africană Kruggerrand şi este singurul furnizor autorizat din lume pentru această moneda, care este folosită că bun de schimb în toată lumea. Totodată, Rand Refinery este una dintre singurele cinci companii producătoare de aur acreditate LBMA (London Bullion Market Association) din lume şi singura de acest fel din emisfera sudică’, precizează reprezentanţii companiei.

Pentru a obţine un grad de puritate a metalelor preţioase de 99,99%, Rand Refinery foloseşte procedeul de rafinare electrolitică (Wohlwill), prin care aurul brut este turnat în formă de anozi şi este purificat electrolitic până la 99,99% aur pur.

Pe lângă serviciile de topire, rafinare şi imprimare, Rand Refinery oferă şi o gama largă de servicii suport, de la logistică până la depozitare de valori. Compania este agent exclusiv de depozitare pentru metale preţioase pentru clienţii săi, iar divizia de marketing internaţional se ocupă de distribuţia produselor Rand în toată lumea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata