Rectificarea bugetară se va discuta cu reprezentanţii FMI în iulie, susţine Liviu Voinea

19

Rectificarea bugetară va fi discutată cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional în luna iulie și atunci investițiile care au cheltuit banii vor primi mai mulți, iar cele care nu i-au cheltuit nu vor primi alocări, a declarat miercuri ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

„Nu am tăiat niciun ban de la investiții. Am început deja un program de vizite în țară, neanunțate, ca să văd cu ochii mei de ce anumite investiții merg bine, unele chiar peste plan, iar altele nu merg la fel de bine, deci nu se cheltuie banii alocați. Rezultatele acestor constatări se vor vedea la rectificarea bugetară, unde investițiile în care se cheltuie banii vor primi și mai mulți, iar investițiile unde nu se cheltuie, nu vor primi alocări. Nu verific desfășurarea lucrărilor tehnice, treaba mea este să văd cum se cheltuie banii publici”, a spus Voinea.

În ceea ce privește scăderea cheltuielilor de investiții în primul trimestru din acest an, ministrul Voinea a spus că la începutul acestui an nu au mai fost efectuate plăți aferente anului trecut, cum se întâmpla în alți ani. „La începutul anului 2013 am plătit arierate aferente anului 2012. De obicei, ani de-a rândul, s-au amânat plăți pe final de an ca să se facă la începutul anului viitor, pentru a se încadra în țintele bugetare aferente acelor ani.

Acum noi ne comparăm cu un an 2013 în care în primele luni am făcut plăți pentru 2012, 2011. În 2014 nu mai este nevoie să facem plăți pentru 2013, pentru că nu mai avem datorii de plată la începutul anului, a explicat Voinea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata