Reducerea salarială de 25% din 2010 ar putea fi recuperată total în 2011

Preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a afirmat vineri (20 august 2010) după discuţiile avute la Palatul Victoria cu primul ministru Emil Boc, că în anul 2011 salarile mici ar putea creşte cu mai mult de 15 la sută, iar până la finele anului viitor procentul de 25 la sută pierdut în urma reducerilor salariale ar putea fi recuperat în totalitate.

În ceea ce priveşte viitorul Legii 330 privind salarizarea, liderul sindical a menţionat că Executivul oscilează între o modificare substanţială a acesteia şi crearea unei noi legi.
‘Am vrut să ştim ce viitor va avea Legea 330 a salarizării. Practic, legea este demontată. Ori va fi modificată substanţial, ori va fi o nouă lege, o lege specială cadru plus salarizarea pe 2011. Premierul a zis că îşi asumă la nivelul Guvernului decizia finală, dacă va fi modificată Legea 330 sau va fi o lege cu totul nouă.

Mi-e teamă că acest tip de mesaj care ne vorbeşte despre o revenire abia din ianuarie 2011 la o posibilă stare de normalitate nu este suficientă pentru cei care se pregătesc de proteste’, a spus Marius Petcu. Acesta a adăugat că Federaţia Sanitas va scoate în stradă, în data de 22 septembrie, circa 10.000 de sindicalişti în faţa Ministerului Sănătăţii şi Guvernului.

Şeful CNSLR Frăţia a menţionat, totodată, că în timpul discuţiilor de vineri de la Palatul Victoria nu s-a adus în prim-plan situaţia deblocării posturilor în sistemul sanitar.
‘Nu s-a discutat despre deblocarea posturilor în sistemul sanitar. Am convenit că luni, la ora 17.00, vom avea şi proiectele celor două legi – legea cadru şi noua lege de salarizare pentru 2011 şi, de asemenea, salariul minim, unde ni s-a spus deja o cifră – 640 lei.

Sigur că n-a primit susţinere şi apreciere din partea noastră, Numai inflaţia cumulată pe 2009 şi 2010 ar putea să ducă la 675 – 700 de lei. Cred că o cifră rezonabilă ar fi de peste 700 lei ca să putem vorbi de un salariu minim unitar şi la bugetari şi la sociatăţile comerciale’, potrivit lui Mariu Petcu. Primul-ministru Emil Boc s-a întâlnit vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale, temele de discuţii fiind salarizarea şi legislaţia muncii.

Potrivit sindicaliştilor, luni, 23 august, aceştia vor avea o nouă întâlnire la sediul Ministerului Muncii cu reprezentanţi ai Guvernului pentru a li se prezenta noile grile de salarizare avute în vedere.

angajaribugetariCNSLR-FratiaeconomisiriEmil Bocguvernleginegocieriprotestesalariisalariu minimsanatateSanitassindicate
Comentarii (0)
Adaugă comentariu