Refacerea podului rupt de la Dorneşti va costa în jur de 2 milioane de euro

16

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a evaluat marţi, 6 iulie, la Dorneşti, situaţia de la podul rupt de peste râul Suceava de pe DN 17A, împreună cu directorul de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Dorina Tiron, estimând că refacerea acestuia va costa în jur de 2 milioane de euro sau zece milioane de lei fără TVA.

Totodată, acesta a arătat că lucrările la pod ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

În ceea ce priveşte pagubele înregistrate la infrastructura ce ţine de Ministerul Transporturilor, acestea se ridică, potrivit ministrului, la cinci milioane de euro sau 20 milioane lei fără TVA.

Berceanu a convenit cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, să pună la dispoziţia primarilor localităţilor cu infrastructură rutieră (poduri, podeţe) distrusă mai multe vagoane cu platformă, pentru a le refolosi la refacerea obiectivelor afectate de ape. Acestea vor fi oferite gratuit sau la preţ de fier vechi, urmând a se stabili modalitatea.

Ministrul a spus că sursa de finanţare pentru refacerea lucrărilor de infrastructură este din sume obţinute în urma reprioritizării investiţiilor, stabilită în şedinţa de guvern, dar şi din sume obţinute prin donaţii de la instituţiile şi agenţiile aflate în subordinea ministerului, de la angajaţi.

Podul de la Dorneşti, peste râul Suceava, s-a rupt complet, luni dimineaţă.

Pila 3 a podului de pe DN 17A, grav avariat de viitura de săptămâna trecută, a cedat, iar acesta s-a rupt practic în două.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata