Rețelele 5G puse în pericol de investiții

23

Șeful ericsson spune că climatul de investiții, și nu securitatea, este cel mai mare risc pentru introducerea rețelelor 5G în Europa. Compania Ericsson este unul dintre marii furnizori de echipamente pentru rețelele de comunicații.

Lipsa investițiilor, incertitudinile legislative și comisioanele mari pentru spectrul înalt sunt îngrijorări mai presante, referindu-se la SUA, de a interzice utilizarea echipamentelor de rețele furnizate de chinezi, din motive de securitate.

 ”Asta are legătură mai mult cu atractivitatea investiţiilor în reţele 5G”, a afirmat Ekholm într-o conferinţă de presă susţinută la Mobile World Congress, eveniment care are loc anual la Barcelona.
Ekholm nu și-a asumat nici o poziție față de apelurile Statelor Unite de interzicere a echipamentelor Huawei Technologies, din cauza îngrijorărilor provocate de legătură apropiată cu statul chinez, care implică riscuri de spionaj cibernetic.

”Depinde de naţiunile noastre să decidă politică de securitate naţională”, a spus Ekholm, adăugând că acest lucru îngrijorează clienţii. Reamintim că Guvernul a introdus prin OUG 114 o taxă de 3% pe veniturilor operatorilor de servicii de comunicații mobile, măsură primită de aceștia cu proteste puternice.

Sursa: Digi24.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata