Revolta şoferilor: Vrem leafă de ministru

18

– Angajaţii de la stat vor să se mute din minister în minister, după salarii mai mari.

Unii miniştri au reclamat în Guvern că oamenii din subordine – şoferi, secretare şi alţi angajaţi – vor să plece la alte ministere unde au văzut că se câştigă mai bine, mai ales după prezentarea veniturilor, relatează România Liberă. „De exemplu, s-a văzut că sunt şoferi plătiţi cu 4.000 lei lunar, în timp ce alţii nu trec de 1.200 lei. Această situaţie a generat o nemulţumire la nivelul angajaţilor din ministere, care au început să fie tentaţi să plece spre acele instituţii unde au observat că se câştigă mai bine”, spun surse guvernamentale.

În alte instituţii, îngrijitorii sunt plătiţi cu aproape 2.000 lei, mai bine decât un consilier juridic asistent.

În urma discuţiei din Guvern, premierul Emil Boc a cerut ca, în termen de o săptămână, prin ordonanţă de urgenţă sau ordin de ministru, salariile şoferilor, ale secretarelor şi ale altor angajaţi din ministere să fie uniformizate. Boc a mai cerut tuturor miniştrilor ca, în maximum o săptămână, să prezinte o schemă de reorganizare a instituţiei pe care o conduc, care să includă un număr scăzut de secretari de stat şi agenţii aflate în coordonare, dar şi o reducere cu 25% a numărului de angajaţi în fiecare minister.

Noile scheme de organizare a ministerelor trebuie prezentate de fiecare ministru în parte în următoarea şedinţă de guvern, programată pentru săptămâna viitoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata