România a înregistrat a treia mare creştere a comerţului cu amănuntul din UE, în luna noiembrie

18

Volumul comerțului cu amănuntul în România a crescut cu 8,2% în luna noiembrie 2014 comparativ cu luna noiembrie 2013, aceasta fiind a treia mare creștere înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene după Luxemburg (10,9%) și Estonia (9%), arată datele prezentate, joi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 1,5%, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat o creștere de 2,6%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 4,3%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 1% iar vânzările de alimente, băuturi și țigări au crescut cu 0,7%.

România a înregistrat a treia mare creștere a comerțului cu amănuntul din UE și în luna noiembrie 2014 comparativ cu luna octombrie 2014, grație unui avans de 2,1%, creșteri mai mari fiind înregistrate doar în Portugalia (3%) și Polonia (2,3%). În luna noiembrie comparativ cu luna precedentă, comerțul cu amănuntul a înregistrat o creștere de 0,6% în zona euro și un avans de 0,8% în Uniunea Europeană.

În cazul României, Institutul Național de Statistică (INS) a informat că volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna noiembrie 2014, comparativ cu luna noiembrie 2013 a înregistrat o creștere cu 7,8%. În luna noiembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,1%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata