România, cu 24 de litri pe cap de locuitor, rămâne în top zece consumatori de vin la nivel mondial

18

România rămâne în top zece consumatori de vin la nivel mondial, din punct de vedere al consumului fiscalizat, care se ridică la 24 de litri pe cap de locuitor, a declarat, vineri, reprezentantul României la Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), Cătălin Păduraru, la deschiderea Târgului Internațional de Vinuri Goodwine.

Peste 1.000 de vinuri provenite de la circa 100 de producători locali și străini vor fi la dispoziția vizitatorilor târgului, în perioada 25 — 27 aprilie.

„În momentul de față, din păcate, nu finanțează nimeni studii de piață serioase. Neexistând bugete, există numai o serie de simulări de sondaje. Consumul fiscalizat în România este de 24 de litri pe cap de locuitor, ceea ce ne situează pe locul nouă. Dintre aceștia, 15% sunt vinuri peste medie. Super premium sau premium, este greu de definit. Pe zona urbană, rămânem cu un comportament de consum similar celui din Europa, deci putem spune că suntem undeva la 5% din consumul fiscalizat pe vinuri premium și super premium’, a precizat Păduraru.

La ediția de primăvară a Târgului Internațional de Vinuri GoodWine de la Romexpo participă producători români, importatori, distribuitori și companii din domenii conexe, care vor aduce în fața vizitatorilor o ofertă vastă de vinuri, din care câteva sute vor fi prezentate în premieră vizitatorilor.

„România exportă, în prezent, pe piețe mature, în SUA, Canada, Germania, China, Japonia, Israel, Polonia. Există o deschidere în acest sens și pe piața autohtonă, care absoarbe foarte bine produsul românesc. Consumul este în creștere, în special la cel fiscalizat. Cele mai bine vândute la export sunt cupajele dintre soiurile autohtone și cele străine, iar piața HoReCa este și ea în creștere’, a mai spus Cătălin Păduraru.

Vizitatorii târgului vor putea degusta vinuri atât din România, cât și din Franța, Italia, Bulgaria, Chile, Argentina, Africa de Sud, Republica Moldova. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata