România nu ştie niciodată ce se ascunde în spatele şedinţelor de antrenament de pe teritoriul său?

17

Operaţiunile Forţelor Aeriene Israeliene în diferite state europene sunt întotdeauna clasificate. Ţara care găzduieşte o astfel de operaţiune nu ştie niciodată ce se ascunde în spatele unor şedinţe de antrenament ce au loc pe teritoriul său.

Astfel de şedinţe pot avea avea loc în Ungaria, România, Grecia, Italia, Germania, Canada şi, desigur, în SUA. În cele mai multe cazuri, şedinţele de antrenament nu includ exerciţii comune între Forţele Aeriene Israeliene şi ţara gazdă, ci, mai degrabă, ţara gazdă le oferă Forţelor Aeriene Israeliene o platformă de antrenament pentru două săptămâni sau mai mult, potrivit unor informaţii apărute joi pe site-ul .

În timp ce ţara gazdă desfăşoară întotdeauna observatori şi participă la brifinguri comune, nici un fel de detalii referitoare la vreun plan operaţional israelian nu dezvăluie modelul exerciţiului sau profilul zborului.

De asemenea, Israelul nu foloseşte arme clasificate şi mijloace de război electronice speciale care ar putea sugera intenţiile Israelului sau capabilităţile sale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata