România poate să ajungă la 25.000 de cazuri pe zi, dacă nu ne vaccinăm și nu respectăm regulile anti-COVID, este avertismentul medicului epidemiolog Adriana Pistol

39

Medicul epidemiolog, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), Adriana Pistol a avertizat că România poate să ajungă la 25.000 de cazuri pe zi, dacă nu ne vaccinăm și nu respectăm regulile anti-COVID.

România va ajunge la 25.000 de cazuri pe zi? Avertismentul a venit chiar de la șefa INSP

România poate ajunge să înregistreze 25.000 de cazuri pe zi, „dacă o ținem tot așa, nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic”, a spus medicul epidemiolog Adriana Pistol pentru  hotnews.ro.

În contextul pandemiei, specialista face apel la populație să se vaccineze, punctând că este vorba „despre un virus care nu ține cont de guvernare”.

În avertismentul acesteia, „Dacă o ținem așa, ajungem la 25.000 de cazuri pe zi. Dacă nu ne potolim. Nu se întâmplă nimic. Depinde de noi, de toată lumea. Nu este vorba doar să se introducă restricții, este vorba că nici nu ne vaccinăm, nici nu respectăm nimic. Iar unii, din păcate, vor muri. Este o realitate.

Vorbim despre un virus care nu ține cont de guverne. Acesta este mesajul esențial pentru populație: Haideți să ne potolim odată! Mergeți și vaccinați-vă! S-au vaccinat peste 4 miliarde de oameni pe planetă. Mergeți și vaccinați-vă, ca să ne putem vedea de viață”, a declarat medicul Adriana Pistol pentru sursa menționată.

De asemenea, aceasta a oferit drept exemplu Marea Britanie, unde varianta Delta s-a răspândit în rândul populației iar oamenii „au intrat cu vaccinare de masă și s-a potolit tot”.

Bilanţ coronavirus 21 octombrie

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.519.532 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 6.597 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.288.761 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.110 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 228 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.399 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 43.487 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Aşadar, în intervalul 20.10.2021 (10:00) – 21.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 448 de decese (215 bărbați și 233 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata