România va organiza primul Campionat European de baschet 3×3 din istorie

18

România va organiza primul Campionat European de baschet 3×3 din istorie, a anunţat marţi FIBA Europe, forul care guvernează baschetul european.

Competiţia va avea loc la Bucureşti, în luna septembrie a acestui an, şi va fi organizată de Federaţia Româna de Baschet în colaborare cu Sport Arena, compania care organizează de zece sezoane cel mai important campionat de baschet 3×3 din România, Sport Arena Streetball.

‘Bucureştiul este considerat, nu numai în Europa, dar şi în lume, drept capitala neoficială a baschetului 3×3. Acordarea organizării acestui Campionat European este o continuare a cooperării dintre FIBA Europe şi oraşul Bucureşti, capitala României fiind anul trecut gazda primului turneu din circuitul european 3×3 Euro Tour’, a declarat preşedintele interimar al FIBA Europe, Cyriel Coomans.

‘Ne bucuram că am primit organizarea acestui eveniment important. Este un lucru extraordinar, mai ales că este prima ediţie din istorie. Desigur, vom fi obligaţi să ne prezentam, atât din punct de vedere organizatoric cât şi sportiv, la cel mai înalt nivel. Sunt convins ca va fi o reuşită şi că putem demonstra ca România poate organiza competiţii majore europene’, a precizat la rândul său Horia Păun, preşedintele FR Baschet.

După ce anul trecut FIBA Europe lansa, tot la Bucureşti, primul circuit european de baschet 3×3, care a fost alcătuit din zece turnee, în zece oraşe europene, anul acesta capitala României va fi din nou în centru atenţiei baschetului european.

‘Cred că experienţa acumulata de Sport Arena, în parteneriat cu FR Baschet, în cei zece ani de organizare a competiţiilor de 3×3 a asigurat candidaturii greutatea necesară. Ca români, suntem foarte mândri că vom organiza o competiţie atât de importantă şi cu o semnificaţie istorică, având în vedere că este prima ediţie organizată vreodată’, a declarat Vlad Constantinescu, manager al turneului Sport Arena Streetball.

Înaintea Campionatului European de la Bucureşti vor fi organizate trei turnee de calificare, la care şi-au anunţat prezenţa 32 de echipe la masculin şi 27 la feminin, urmând ca la turneul final, programat între 5 şi 7 septembrie 2014, să participe 16 echipe naţionale, atât la masculin cât şi la feminin. România este calificata direct, în calitate de ţară organizatoare.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata