Românii alocă aproape 300 de lei pentru cadouri de Moş Nicolae

21

Bugetul alocat în acest an pentru achiziționarea cadourilor pe care le aduce Moș Nicolae va fi, la nivel declarativ, de 294 lei, similar cu cel de anul trecut (290 lei), iar dulciurile și jucăriile vor fi cele mai întâlnite daruri în ghetuțe, arată un studiu de piață realizat de Mednet Marketing Research Center.

Potrivit studiului, la întrebarea ‘Ce gen de cadouri veți cumpăra anul acesta cu ocazia zilei de Moș Niculae?‘, 54,4% dintre respondenți au răspuns dulciuri/cafea, iar 37,9% jucării.

‘Chiar dacă nu au obținut un procent suficient de mare, printre cadouri sunt menționate și nuielușele dăruite celor obraznici. Comparativ cu anul trecut a scăzut numărul celor care le cumpără celor dragi articole vestimentare, acestea fiind oferite cadou cu ocazia Crăciunului, însă a crescut numărul celor care s-au orientat către alte categorii de cadouri, cum ar fi cărțile. De altfel, aproape 50% dintre persoanele intervievate intenționează să cheltuiască cu această ocazie între 100 și 250 lei’, se precizează în documentul citat.

În aproape 80% dintre familiile orășenilor intervievați va poposi Moș Nicolae pentru a aduce cadouri copiilor iar comparativ cu anul trecut, bazinul celor care intenționează să cumpere cadouri cu această ocazie este constant.

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ pentru București și orașele cu peste 100.000 locuitori, în perioada 25 — 28 noiembrie 2014. Au fost intervievate telefonic 800 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 — 65 ani. Marja de eroare a studiului este de 3,46%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata