Românii mai au acţiuni în valoare de 400-600 milioane de euro, din planul de privatizare în masă de la începutul anilor ’90

4

Valoarea acţiunilor deţinute de români în urma planului de privatizare în masă derulat la începutul anilor ’90 se ridică la 400 – 600 de milioane de euro, a declarat vineri, 27 mai, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, la Târgul Banii Tăi Expo.

„Sunt sute de mii de români care au acţiuni rezultate din planul de privatizare în masă la începutul anilor ’90. Foarte mulţi dintre ei au uitat sau nici nu ştiu că au aceste acţiuni. În cele două zile de târg, vineri şi sâmbătă, au ocazia să descopere, gratuit, de la Depozitarul Central dacă au sau nu acţiuni. În general, discutăm de câteva sute de lei, bani pe care românii nu ştiu ca îi au şi-i pot utiliza….Discutăm de câteva sute de lei de persoană, iar suma totală se ridică la 400 — 600 milioane de euro. Sunt sume colosale deţinute de sute de mii de români, unii dintre ei pot să moştenească. Persoanele interesate se pot prezenta la cortul Depozitarului Central din Piaţa Universităţii cu buletinul pentru a obţine o adeverinţă dacă au acţiuni, la ce companii şi câte titluri deţin. Ulterior, se pot adresa unui broker pentru a vinde acţiunile”, a spus Lucian Anghel.

Depozitarul Central va oferi o serie de servicii gratuite în cadrul târgului Banii Tai Expo 2016, organizat de Bursa de Valori Bucureşti pe 27 şi 28 mai, în Piaţa Universităţii. La Târgul Banii Tai Expo, Depozitarul Central va fi reprezentat de specialişti ai instituţiei de la care vizitatorii târgului vor putea afla pe loc şi gratuit dacă sunt acţionari ai emitenţilor listaţi pe bursă. În plus, deţinătorii de instrumente financiare care nu sunt clienţi ai unei case de brokeraj şi doresc încasarea dividendelor în contul bancar propriu îşi vor putea înregistra tot gratuit codul IBAN, pe baza unui extras de cont de la bancă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata