Ruby Princess: Premierul din Noua Țară a Galilor de Sud își cere scuze pentru focarul navelor de croazieră

3

Oficialii de stat din Australia și-au cerut scuze pentru eșecurile lor cu privire la manipularea unui focar imens Covid-19 pe vasul de croazieră Ruby Princess.

Săptămâna trecută, o anchetă a constatat că autoritățile de sănătate din Noua Țara Galilor de Sud au făcut „greșeli grave” în a permite ca aproximativ 2.650 de pasageri să debarce atunci când nava a andocat la Sydney în martie.

Aceste persoane nu au fost testate pentru virus, în ciuda cazurilor suspecte la bord.

Nava a fost în cele din urmă legată de cel puțin 900 de infecții și 28 de decese.

Înainte de al doilea val australian al virusului – care a apărut la Melbourne în iunie – nava de croazieră a fost sursa celui mai mare grup de coronavirus din Australia.

Premierul Gladys Berejiklian din NSW a declarat că îi pare rău în special celor 62 de persoane care au prins virusul de la pasagerii care au debarcat.

„Nu-mi pot imagina cum ar fi să ai o persoană iubită – sau să fii tu cineva care continuă să sufere și să experimenteze traume ca urmare – și vreau să-mi cer scuze fără rezerve”, a spus ea.

Ce greșeli au fost făcute? După ce au finalizat o croazieră de întoarcere de 11 zile în Noua Zeelandă, pasagerilor li s-a permis să părăsească nava în portul Sydney și să prindă transportul în comun și zborurile interne și de peste mări acasă.

Un raport de anchetă lansat vinerea trecută a constatat că NSW Health a deturnat nava ca fiind cu risc scăzut și ar fi trebuit să testeze imediat pacienții bolnavi.

A fost „inescuzabil” faptul că oficialii nu au reușit să obțină imediat rezultatele testelor de tampon coronavirus efectuate la 19 martie – ziua în care nava a fost atrasă.

Cu toate acestea, ancheta nu a găsit eșecuri sistemice și a spus că greșelile au fost deja recunoscute de guvernul de stat.

În urma dezastrului Ruby Princess, cel puțin unei duzini de alte nave de croazieră li s-a interzis să se angajeze în porturile australiene din cauza riscului de virus.

Majoritatea pasagerilor australieni de pe prințesa Ruby s-au izolat singuri acasă, în conformitate cu instrucțiunile guvernamentale pentru călătorii care se întorc.

Excluzând un grup în statul insular Tasmania care s-a răspândit printr-un sistem spitalicesc, 62 de persoane din Australia au fost infectate prin transmiteri secundare.

Dna Berejiklian și-a exprimat acele cazuri în scuzele sale, spunând:

„Din păcate, în special pentru cei 62 de indivizi, lecțiile nu au fost învățate destul de curând”.

Cel puțin o treime dintre pasageri – sau aproximativ 950 de persoane – erau din străinătate.

Ancheta a spus că nu a fost capabilă să evalueze cât de mulți oameni au prins virusul, deoarece mulți nu au putut fi testați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata