Rugby: IRB anunţă trei cazuri de dopaj din 1.831 de controale efectuate în 2013

22

International Rugby Board (IRB), organismul suprem al sportului cu balonul oval, a anunţat la finalul reuniunii sale anuale că au fost înregistrate trei încălcări ale regulamentului antidoping în cele 1.831 de controale realizate sub egida sa pe parcursul anului 2013.

„Comisia consultativă antidoping a IRB (ADAC) a anunţat că un număr record de 1.831 controale în timpul şi în afara competiţiei au fost efectuate în cadrul turneelor şi evenimentelor rezervate bărbaţilor, femeilor şi juniorilor, inclusiv calificările pentru Cupa Mondiale de rugby, Cupa Mondială feminină 2014, Cupa Mondială de rugby în VII, meciurile internaţionale de seniori şi juniori ale IRB”, a precizat organizaţia într-un comunicat.

„Programul, care a inclus o întărire a controalelor sanguine, a depistat trei încălcări ale regulamentului antidoping, ceea ce corespunde unui procent de sub 0,18 la sută din întregul program al IRB”, adaugă textul.

„În timp ce cifrele rugbyului pentru 2013 nu a fost încă publicate de către Agenţia Mondială Antidoping, în 2013 au fost efectuate aproximativ 8.000 de controale (7.930 mai precis – n.red), în întreaga lume, de către organizaţiile antidoping naţionale, federaţii şi IRB, pentru un total de 108 încălcări ale regulamentului”, subliniază IRB.

Din cele 7.930 de controale, 3.497 au fost teste de urină în cadrul competiţiilor, 3.728 de controale urinare în afara competiţiilor, 207 de controale sanguine în competiţie şi 498 de teste de sânge în afara competiţiilor, detaliază IRB.

International Rugby Board a organizat săptămâna trecută reuniunea sa anuală la Dublin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata