S-a dat startul reparării gropilor de pe Aeroportul Otopeni

12

Conducerea aeroportului s-a apucat de reparații, după ce directorul general Tarom s-a plâns acum zece zile de faptul că gropile din pistele aeroportului Otopeni taie anvelopele aeronavelor.

Compania care administrează cele două aeroporturi de lângă Bucureşti, mai precis Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a precizat joi că a pornit lucrările de reparaţie la suprafaţa de mişcare a aeroportului.

Primele lucrări vor consta în schimbarea dalelor de beton deteriorate pe platforma 1 şi căile de rulare aferente, termenul de finalizare estimat fiind noiembrie 2018. Lucrările se vor realiza pe o suprafaţă de 3050 mp”, se susține în comunicat.

În perioada 14 aprilie – 1 mai, vor fi făcute lucrări de întreţinere a stratului de uzură la calea de rulare Oscar, prin frezare şi aşternerea unui nou strat asfaltic (9.500 mp).

În intervalul 1 mai – 1 iunie, vor avea loc lucrări de întreţinere a stratului de uzură la calea de rulare Delta

„La Otopeni, este nevoie de o investiţie masivă în căile de rulare şi cred că trebuie să ne schimbăm şi acolo modul în care vin pasagerii. Sincer să vă spun, mie nu-mi place că pasagerii de pe intern sunt lăsaţi undeva în câmp şi duşi cu autobuzele. Este o chestiune de civilizaţie şi de o posibilitate de a-i primi. Cu siguranţă lucrurile astea se vor schimba, pentru că este un proiect care este admis la nivel de minister, la nivel de aeroport, din câte ştiu eu; o să vedem ce se întâmplă. Pe noi, pe moment, nu ne încurcă decât gropile din calea de rulare şi care ne taie de fapt roţile avioanelor, pe care le schimbăm într-un mod halucinant, ceea ce înseamnă costuri masive pentru noi”, declara la începutul lunii aprilie Werner Wolff, şeful TAROM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata