S-a înfiinţat Asociaţia Naţională a Infirmierelor

9

A fost înființată prima asociație profesională pentru infirmierele din România, angajate în sistemul social și medical, public și privat – Asociația Națională a Infirmierelor (ANI).

Asociația Națională a Infirmierelor a fost înființată în cadrul proiectului’ Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate’, implementat de Asociația Caritas Alba Iulia în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași și Asociația Four Change. Proiectul este cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 — Investește în oameni!

Potrivit unui comunicat , membrii fondatori ai Asociației Naționale a Infirmierelor și-au propus ca infirmierele din România să aibă siguranța locului de muncă, să fie apreciate, să le fie apărate drepturile și totodată să respecte nevoile pacienților.

De aceea, misiunea asociației este să reprezinte interesele infirmierelor din România pentru ca acestea să își exercite profesia la cel mai înalt standard de calitate și profesionalism.

Pentru realizarea misiunii sale, Asociația Națională a Infirmierelor își propune să promoveze drepturile și interesele femeilor calificate sau în curs de calificare ca infirmiere, să organizeze programe de pregătire profesională, să asigure schimbul de informații cu Ministerul Sănătății în vederea exercitării profesiei de către infirmieri, să elaboreze criterii și standarde privind asigurarea calității serviciilor de îngrijiri de sănătate, proiecte de metodologii, de ghiduri și de protocoale de practică, pe care le va propune spre aprobare Ministerului’, se menționează în comunicatul de presă.

Potrivit documentului citat, membrii Asociației Naționale a Infirmierelor vor beneficia de sprijin pentru rezolvarea problemelor de natură juridică, informare periodică despre legislația în domeniu și informații utile din domeniul social și medical, oportunități de formare profesională și schimburi de experiență, participare la întâlniri cu factori de decizie din domeniul social și medical, participare directă la luarea deciziilor privind activitatea Asociația Națională a Infirmierelor.

Conform reprezentanților Asociației Naționale a Infirmierelor, înscrierea în asociației este gratuită și nu presupune cotizație anuală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata