Sălaj: Mii de vizitatori atraşi de cele peste 10.000 de lalele înflorite la Grădina Botanică Jibou

22

Circa 8.500 de vizitatori au admirat, în ultima săptămână, cele peste 10.000 de lalele înflorite la Grădina Botanică din Jibou, alături de alte specii de primăvară, precum narcisele, zambilele şi panseluţele.

„Am avut circa 8.500 de vizitatori în ultima săptămână, dintre care 3.000 de elevi prin programul Școala Altfel. Numai în acest week-end ne-au vizitat peste 1.000 de persoane. Avem plantaţi circa 10.000 de bulbi de lalele din peste 100 de specii. Dacă vremea se menţine la fel de rece, lalele vor mai fi înflorite aproximativ două săptămâni”, a declarat luni, Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice din Jibou.

Alături de lalele, în această perioadă a anului sunt înflorite la Grădina Botanică din Jibou narcisele, zambilele şi panseluţele.

Grădina Botanică Jibou se întinde pe 30 de hectare şi include un sector ornamental, grădina romană, rozarium, grădina japoneză, sector dendrologic, un complex de sere de 4.000 metri pătraţi, acvarii cu peste 40 de specii şi varietăţi de peşti, galerie amazoniană cu cascade artificiale, plante tropicale şi specii de papagali, precum şi un parc zoologic cu cerbi, căprioare, porci mistreţi şi voliere cu păsări.

În curtea grădinii se află Castelul Wesselényi, cea mai mare construcţie în stil baroc din ţară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata