Sebastian Vlădescu: Măsurile iniţiale erau mai bune decât majorarea TVA

22

Majorarea TVA va asigura stabilitatea şi finanţarea necesară, însă măsurile iniţiale propuse de guvern erau cele mai bune pentru România şi trebuiau implementate, a declarat sâmbătă (26 iunie 2010) la Palatul Victoria ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

,,Nu pot să îmi ascund profunda dezamăgire că astăzi majorăm TVA. Este o măsură pe care în niciun caz nu o considerăm cea mai bună pentru România în momentul de faţă. Am avut un program în care făceam chirurgie, operam acolo unde era problema, acolo unde au fost excese, acolo unde bugetul României o luase razna, dar acest lucru nu ne-a fost permis.

În loc să ajustăm bugetul în zonele în care era nesustenabil pe termen lung, unde cheltuielile au crescut absolut iraţional, în doi ani cu 55 la sută la salarii şi cu 75 la sută la pensii, în loc să putem face acest lucru care este un atribut al guvernului, această capacitate ne-a fost luată. O măsură (majorarea TVA) în care toată lumea este afectată, inclusiv cei de la care aveam speranţa că îşi vor putea reveni în 2010 şi 2011, este o măsură pe care nu ne-am dorit-o’, a spus Vlădescu.

El a precizat că în discuţiile cu organismele internaţionale, în urmă cu o lună şi jumătate, au fost analizate zeci de scenarii pentru încadrarea în deficitul bugetar, pe bază de analize economice, iar măsurile bune erau cele decise iniţial.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata