Ședință de Guvern, marți. Iohannis participă la preluarea mandatului unor miniștri

12

Guvernul Orban va avea, marți, a doua reuniune a Cabinetului, încare ar putea aproba o ordonanță de urgență pentru comasarea numărului de ministere, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis va participa la preluarea mandatului unor miniștri.

La prima ședință informală de luni seara a Guvernului Orban, care a durat în jur de două ore, au fost discuții despre programul de marți al noului Executiv, în special despre programul pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban urmează să îl aibă împreună.

Astfel, șeful statului, alături de Ludovic Orban, ar urma să participe la preluarea mandatului ministrului de Externe Bogdan Aurescu, de la ora 11.00, al ministrului Apărării Nicolae Ciucă, de la ora 11.45, al ministrului de Interne Marcel Vela, de la ora 12.30 și a ministrului Justiției Cătălin Predoiu, de la ora 13.15, au precizat sursele citate.

La ședința informală de luni a Guvernului Orban au fost discuții și despre prioritățile Executivului. Cu toate acestea, ora ședintei de marți a Cabinetului Orban nu a fost încă stabilită, deoarece depinde de organizarea pe ministere, respectiv predarea-primirea portofoliilor, au mai explicat sursele menționate, pentru MEDIAFAX.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în debutul ședinței informale de luni, că președintele Klaus Iohannis este invitat și la următoarea ședință a Executivului.

La rândul său, șeful statului a transmis noului premier și miniștrilor că deși noul Executiv va avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic și de succes”.

Guvernul Orban, care are 16 miniștri, un vicepremier și un prim-ministru, a primit luni votul de învestitură în Parlament, iar în aceeași seară echipa Cabinetului Orban a depus jurământul la Cotroceni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata