Şeful ANPC, demis din cauza scandalului mezelurilor expirate

20

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Nica, a fost demis de prim-ministru ca urmare a scandalului privind salamul alterat adus din Germania, au precizat surse guvernamentale.

Într-o reclamaţie depusă la OPC Timiş în urmă cu mai multe zile, un consumator acuza cumpărarea de salam expirat de la un magazin din Timişoara.

Inspectorii au constatat că produsul provenea din loturi diferite, necorespunzătoare consumului, întrucât ambalajul vidat era perforat, aerul a intrat şi a oxidat produsul.

„Am extins controalele în toată ţara. Până joi, au fost controlate 38 de unităţi şi au fost aplicate amenzi totale de 100.000 de lei. A fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 7.900 de kilograme, iar la alte 2.678 de kilograme aflate în magazine au fost depistate modificări organoleptice.

Este un produs importat, cu provenienţă UE, ambalat la o firmă din Braşov.

Este vorba despre felii şi rămăşiţe de salam, capete de salam vândute la un preţ mai mic. Pe paleţi apărea data valabilităţii minimale 24 februarie 2014, iar pe produsul feliat aceasta era 6 aprilie 2014″, explicau, vineri, reprezentanţii ANPC.

Aceştia precizau că acţiunea de control va continua.

Preşedintele ANPC, Bogdan Nica, a fost eliberat din funcţie, potrivit unei decizii a prim-ministrului publicată luni în Monitorul Oficial.

Aceleaşi surse precizează că atribuţiile de preşedinte al ANPC vor fi preluate, interimar, de vicepreşedintele instituţiei, Marius Alexandru Dunca. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata