Şeful IGSU, Ion Burlui, a demisionat

22

Şeful IGSU, colonel Ion Burlui, şi-a înaintat miercuri demisia din funcţie, iar ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a acceptat-o, au declarat  surse din MAI.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Ion Burlui, preciza, miercuri,  că nu îşi impută nicio vină în cazul accidentului aviatic din Cluj, dar că îl „doare sufletul” că incidentul s-a soldat cu victime şi că nu aşteaptă ca cineva să-i ceară demisia pentru că şi-o poate depune singur.

„Sunt în măsură să adopt cu demnitate orice măsură. Nu aştept să mi-o ceară cineva (n.r. – demisia) pentru că sunt în măsură să o depun singur. Eu nu îmi imput nimic. Noi nu putem decât să vorbim de lege, nu pe lângă lege. Mă refer la Legea 741/2008 referitoare la modul în care se manageriază accidentele aviatice civile. Important este (n.r. – după acest incident) să fie luată o măsură în favoarea oamenilor aflaţi în situaţii de urgenţă. Pe mine mă doare sufletul că sunt victime aşa cum a fost şi cazul cu acei şase oameni căzuţi cu maşina în canalul Dunăre – Marea Neagră, aşa cum a fost şi cu colegul nostru de la Feteşti”, a declarat Burlui.

Premierul Victor Ponta a decis miercuri, în urma raportului primit de la vicepremierul Gabriel Oprea în legătură cu accidentul aviatic din Cluj, înlocuirea din funcţie a secretarului de stat în MAI Cătălin Chiper, solicitând totodată ministrului Transporturilor schimbarea directorului general al ROMATSA şi a directorului de operaţiuni, urmând să ceară înscrierea pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a unui raport privind activitatea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata