Șeful porturilor maritime a fost reținut de către DNA

18

Procurorii DNA Galaţi l-au ținut, pentru 24 de ore, pe directorul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (CNAPDM) SA, Marius Luigi Ciubrei, pentru patru infracţiuni de luare de mită.

Conform unui comunicat al DNA transmis miercuri, în acelaşi dosar a fost reţinut şi un marinar din cadrul CNAPDM, Constantin Tarău, acuzat și el de luare de mită.

Procurorii susțin că, în perioada iunie 2017 – 17 aprilie 2018, Ciubrei, cu ajutorul celuilalt vinovat, a pretins şi primit de la patru persoane peste 1.700 euro, cu motivul angajării unor persoane în cadrul companiei pe care o conducea, pe posturile de „marinar” şi „mecanic”.

„În realitate, sumele de bani, plătite efectiv de persoanele interesate, au fost mult mai mari, inculpatul Tarău Constantin şi alte persoane oprindu-şi un ‘comision’ cuprins între 100 şi 600 de euro. Ultima ‘plată’, în valoare de 500 euro, s-a realizat în aceeaşi manieră la data de 17 aprilie 2018, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, dovedește DNA.

Miercuri, cei doi vinovați vor fi prezentaţi la Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale. Administrațiua Porturilor Maritime are în subordine mai multe porturi amplasate pe Dunărea de jos cele mai importante fiind Galați, Tulcea și Brăila.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata