Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori

10

Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu” – Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează un comunicat al Parchetului General.

Procurorii au dispus vineri, 27 august, începerea urmăririi penale faţă de Vasile Dima sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave.

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore, fiind înaintată Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti propunere de arestare preventivă pe numele acestuia.

„Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de şef al Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ‘Prof. Dr. Panait Sârbu’ – Maternitatea Giuleşti, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului.

Astfel, nu a luat măsuri pentru a asigura buna funcţionare a instalaţiilor, aparatelor, potrivit graficelor de întreţinere şi revizie tehnică şi, de asemenea, nu a luat măsuri pentru prevenirea incendiilor, deşi era şeful formaţiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispoziţia conducerii unităţii sanitare”, se arată în comunicat.

Potrivit PÎCCJ, consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase, la care se adaugă afectarea bunului mers al spitalului şi producerea de pagube materiale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata