Senat: Prin programul ‘Prima Casă’ vor putea fi construite noi locuinţe

22

Plenul Senatului a aprobat miercuri, 26 mai, o Ordonanţă privind construirea de noi locuinţe prin programul ”Prima Casă”.

Prin acest program, va fi facilitat accesul persoanelor fizice la achiziţia sau construirea de locuinţe prin contractarea de credite, garantate de stat. Locuinţele vor putea fi construite de beneficiarii care deţin în proprietate terenul pe care urmează să fie construită locuinţa.

Beneficiarul trebuie să nu fi deţinut până la data solicitării creditului o locuinţă singur sau împreună cu soţul sau soţia, iar locuinţele construite în cadrul programului nu pot fi înstrăinate pe o perioadă de cinci ani.

În favoarea Ordonanţei 30/2010 au votat 41 de senatori, 26 votând ”împotrivă” şi doi abţinându-se de la vot.

În timpul dezbaterilor din plen, senatorul PDL Cristian Rădulescu a vorbit despre necesitatea aprobării modificărilor aduse legii de implementare a programului ”Prima Casă”, precizând că dorinţa Executivului de a stimula construcţia de locuinţe este una ”corectă”.

Senatorul democrat-liberal s-a referit şi la faptul că în România există o ”gravă problemă” în ceea ce priveşte numărul redus de locuinţe disponibile pentru vânzare, ”necesitatea imediată” fiind de aproximativ un milion de noi locuinţe.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News