Senat: Proiectul PNL privind desființarea SIIJ, trimis la Comisia juridică. Termen pe 5 noiembrie

30

Biroul Permanent al Senatului a trimis la Comisia juridică proiectul legislativ înaintat de PNL în Parlament, ce prevede desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Comisia juridică trebuie să adopte raportul pe proiectul până pe 5 noiembrie.

Ludovic Orban a spus, referitor la inițiativa legislativă, că PNL va susține proiectul indiferent de pretențiile ALDE de a păstra SIIJ.

„PNL a înaintat un proiect de lege în Parlament pentru desființarea Secției Speciale. Este în curs de dezbatere și normal că PNL susține acest proiect de lege. ALDE are posibilitatea să voteze la orice fel de proiect de lege, să voteze așa cum se poziționează în urmă analizei și în urmă deciziei partidului. Nu putem noi să-i determinăm pe unii sau pe alții să decidă să se poziționeze față de un proiect sau o lege altfel decât cum vor ei”, a declarat Ludovic Orban.

La începutul acestei luni, președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că menținerea Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție, constitutie o condiție pentru susținerea Guvernului rezultat în urma consultărilor.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News