Senatul a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova

15

Senatul a încuviințat reținerea și arestarea preventivă a senatorului social-democrat Dan Șova, aprobând solicitarea ministrului Justiției cu 95 de voturi ‘pentru’ și 30 de voturi ‘împotrivă’.

„Procedând la numărarea voturilor exprimate de către senatori, prin vot secret cu bile, în conformitate cu art. 135 și 136 din Regulamentul Senatului, (…) Comisia de numărare a voturilor a constatat următoarele: numărul total al senatorilor — 165; număr total de voturi exprimate — 127, din care voturi ‘pentru’ — 95, iar voturi contra — 30 și voturi anulate — două. Ca urmare a faptului că, în urma votului exprimat, a fost întrunit votul majorității senatorilor prezenți, (…) Senatul încuviințează reținerea și arestarea preventivă a dlui senator Șova Dan”, a anunțat, de la Tribuna Senatului, senatorul Laurențiu Coca.

Președintele de ședință, Ioan Chelaru, a precizat că Hotărârea Senatului de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova va fi transmisă ministrului Justiției.

Comisia juridică a Senatului a dat, în 24 noiembrie, un aviz favorabil cererii Justiției în cazul lui Dan Șova.

Reprezentanții PSD și PNL au anunțat că vor vota în plen pentru ridicarea imunității lui Șova, în timp ce copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a spus că le recomandă senatorilor din grupul formațiunii sale să voteze împotriva cererii DNA.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata