Sibiu: Troiţă ridicată la locul accidentului aviatic, în memoria celor opt militari decedaţi

13

La locul prăbușirii elicopterului militar din localitatea Stejăriș a fost ridicată o troiță, în memoria celor opt militari decedați în 21 noiembrie, a anunțat miercuri Prefectura județului Sibiu.

Pe crucea de marmură sunt încrustate numele celor căzuți la datorie: Comandor Arthur-Grigore Palfi, Căpitan medic Rareș-Cosmin Moldovan, Căpitan Răzvan-Aurel Moldovan, Sublocotenent Andrei-Cătălin Apostol, Maistru militar cls. I Paul Bădescu, Maistru militar cls. II Dorin Fodor, Maistru militar cls. III Vasile-Marian Gădălean și Maistru militar cls. III Constantin-Dorin Filip.

Troița a fost sfințită marți. Slujba de pomenire a celor opt militari dispăruți în accidentul aviatic, a fost oficiată de ÎPS Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. La ceremonie au participat membri ai familiilor celor opt militari morți în misiune, camarazi de arme, primarul comunei Iacobeni, Vasile-Ioan Cori, și membri ai comunității locale.

„Aducem, astăzi, un pios omagiu tinerilor aviatori care au căzut la datorie, în timpul executării unei misiuni. Suntem datori să le cinstim memoria și să-i pomenim în rugăciunile noastre”, a spus prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, prezent la slujba de pomenire a celor opt militari și la sfințirea troiței.

Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, pe 21 noiembrie, pe raza localității sibiene Stejăriș, în apropiere de Mălâncrav. Elicopterul de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

Prognosticul rămâne foarte rezervat în cazul pilotului care a supraviețuit accidentului aviatic din Sibiu, a precizat marți Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, unde se află internat.

Potrivit directorului medical, starea celuilalt pacient care a supraviețuit, maistrul militar, este una bună, acesta făcând deja câțiva pași.

Procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă, în dosarul privind prăbușirea elicopterului militar, în apropierea localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis , procurorii desemnați să instrumenteze acest dosar (doi procurori militari ai Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj), împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică al IGPR și din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, precum și cu membri ai Comisiei de Investigație Tehnică din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la fața locului.

Această activitate a fost încheiată la data de 22 noiembrie 2014, când, după efectuarea unei noi verificări amănunțite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia și la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata