Sindicaliştii Agrostar cer demisia ministrului Agriculturii şi anunţă proteste pentru luna viitoare

13

Preşedintele Federaţiei Agrostar, Niculae Ştefan, susţine că actuala conducere a Ministerului Agriculturii este „cea mai proastă” din ultimii 20 de ani.

Niculae Ştefan a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj alături de deputatul PDL Mircia Giurgiu, că cere demiterea actualei conduceri a Ministerului Agriculturii şi a anunţat vă aceasta este una dintre revendicările protestelor care vor fi organizate la începutul lunii viitoare.

„Este cea mai proastă conducere. Noi am cerut demisia ministrului de trei luni, ne menţinem în continuare cererea. Acest ministru sau actuala conducere trebuie să plece imediat, pentru că orice zi întârziere înseamnă probleme din ce în ce mai mari pentru agricultorul român.

Nu au avut capacitatea să rezolve câteva chestiuni elementare:

  • în primul rând legislaţia cu privire la ajutoarele de stat până în 2013,
  • în al doilea rând, menţinerea actualelor forme de sprijin pentru toţi agricultorii în situaţii de criză,
  • în al treilea rând, accesarea fondurilor europene, unde avem mari probleme şi,
  • în al patrulea rând, o lipsă totală de profesionalism a celor care conduc Ministerul Agriculturii”, a precizat Niculae Ştefan.

Preşedintele Agrostar a anunţat că sindicaliştii federaţiei pe care o conduce vor organiza, pe 2 septembrie, acţiuni de stradă în fiecare reşedinţă de judeţ, iar pe 9 septembrie, la Bucureşti, urmează să fie organizat un miting de protest la care sunt aşteptaţi 20.000 de producători agricoli, însoţiţi de utilaje.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata