Soluţiile urbane ale lui Oprescu şi soluţiile financiare ale SC Soluţii Urbane SRL

32

SC Soluţii Urbane SRL este un fel de firmă de casă a Administraţiei Bucureştilor. În ultimii ani, firma asta s-a lipit de o grămadă de contracte, de la montarea ceasurilor aurite de prin parcuri şi pînă la amenajarea unor locuri de joacă fictive sau renovarea, pe bani publici, a unor clădiri concesionate unor afacerişti de treabă, scrie Academia Caţavencu.

În total, Soluţii Urbane a încasat vreo cîteva milioane de euroi din fondurile publice ale Bucureştilor. De cele mai multe ori a cîştigat licitaţii la care, din motive de siguranţă, a participat singură. În urmă cu vreo trei luni, Curtea de Conturi s-a sesizat cu privire la preţurile babanissime plătite de Administraţia Lacuri şi Parcuri, din subordinea Primăriei Generale, celor de la Soluţii Urbane.

Mai ales că nu era vorba doar de achiziţii la suprapreţ, dar nici măcar lucrările ori bunurile plătite nu fuseseră executate ori livrate de societate. Acum, toată tărăşenia a ajuns şi la Ministerul Finanţelor Publice, la Garda Financiară a Municipiului Bucureşti.

Bani publici deturnaţi prin offshore-uri

O primă constatare a agen­ţi­lor Gărzii Financiare – remisă Di­recţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti – arată că SC Soluţii Urbane SRL a înregistrat în decursul anului 2009, în doar trei luni, un rulaj total de 2.023.226 lei.

În suma respectivă este inclusă contravaloarea unui număr de 14 facturi emise de către societatea LATROBE ASSOCIATES SA, din Insulele Virgine Britanice, în perioada septembrie-noiembrie 2009, în valoare de 270.000 de euro, valoarea fiind achitată integral în perioada menţionată. Banii au fost plătiţi de către SC Soluţii Urbane pentru servicii de consultanţă în diferite contracte cu administraţia locală, aflate în derulare.

Evident, sumele s-au regăsit mai apoi în facturile remise de SC Soluţii Urbane şi achitate de municipalitate.Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News