Studenţii români au obţinut 32 de medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică SEEMOUS

20

Studenţii români au obţinut 32 de medalii – 5 de aur, 12 de argint şi 15 de bronz -, clasându-se pe primul loc, la Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Studenţi – SEEMOUS 2014 (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students).

La competiţie, care s-a desfăşurat în perioada 5-9 martie la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, au participat 99 de studenţi din Bulgaria, Grecia, Iran, Romania, Rusia, Turcia, Turkmenistan şi Ucraina, totalizând 25 de echipe.

„Mă bucur că şcoala românească de matematică îşi reconfirmă valoarea demonstrată de-a lungul vremii în numeroase competiţii internaţionale destinate fie elevilor (juniori sau seniori), fie studenţilor. Faptul că există continuitate în obţinerea de rezultate de prestigiu demonstrează că există o temelie şi o filosofie orientată spre performanţă”, a afirmat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Știinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, pe pagina sa de facebook referindu-se la performanţa obţinută de studenţii români. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata