Subvenţia la hectar se va menţine la nivelul anului trecut

14

Subvenţia la hectar pentru agricultori se va situa la 117 – 118 euro pe hectar, la acelaşi nivel din 2009, după ce Ministerul Agriculturii a găsit surse de finanţare pentru a dubla sprijinul acordat la nivel european, a declarat vineri, 27 august, ministrul de resort, Mihail Dumitru, la sfârşitul unei întâlniri cu reprezentanţii câtorva organizaţii de producători agricoli.

„Subvenţia la hectar va fi de 117 – 118 euro pe hectar în acest an, la acelaşi nivel ca în 2009, din care 81 de euro fonduri europene. Am reorganizat sumele din bugetul MADR şi credem că am găsit sursele de finanţare pentru a acorda această subvenţie”, a spus ministrul.

Acesta a apreciat că absenţa FNPAR şi Agrostar de la discuţii arată fie că cele două federaţii nu cunosc modul în care funcţionează statul român, fie sfidează Ministerul Agriculturii.

Considerăm că FNPAR şi AGROSTAR au mai degrabă o acţiune politică şi nu vor să rezolve punctual problemele pe care le-au ridicat. Dacă vor să le rezolve mai devreme sau mai târziu, trebuie să discute cu Ministerul Agriculturii. Una dintre problemele ridicate de ei este tocmai aceasta, a plăţilor naţionale complementare directe, pentru care am găsit surse de finanţare, astfel încât subvenţia să fie aceeaşi ca în 2009″, a spus şeful de la Agricultură.

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii Federaţiei Producătorilor de Sfeclă de Zahăr din România, ai Patronatului Român al Cărnii de Porc, Uniunii Crescătorilor de Păsări din România şi Uniunii Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (UNPAR).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata