Suceava: Aeroportul ”Ştefan cel Mare” se redeschide în vara anului viitor

19

Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava va fi redeschis în vara anului viitor, a declarat, joi, 6 noiembrie, directorul instituției, Ioan Măriuța, în cadrul vizitei de lucru efectuate de președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor și de directorul ROMATSA, Ion Viorel Stanciu.

Măriuța a spus că lucrările sunt în grafic, vremea e favorabilă, nu mai există în prezent probleme de finanțare, iar intenția este ca deja din luna august 2015 să fie operate zboruri de la Suceava.

Directorul general al ROMATSA a fost prezent joi la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” pentru a stabili detaliile privind montarea sistemului de navigație pentru avioane de tip ILS și aparatele de navigație aeriană (VOR-DME).

Stanciu a declarat că ROMATSA are incluse pe lista de investiții montarea unui sistem de navigație ILS categoria a doua, un sistem VOR, precum și echipamentele de radio-navigație din noul turn de control de la Suceava.

”Mă bucur să văd schimbări radicale aici, la aeroport. Din punctul de vedere al ROMATSA, noi facem toate demersurile pentru ca investițiile pentru care am optat, sistemul ILS și sistemul VOR-DME să le facem exact în timp, pentru ca data propusă pentru decolarea primului avion de aici, de pe noua pistă, să fie așa cum ați planificat-o, din câte știu eu, undeva în august anul viitor”, a spus Stanciu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata