Tânăra generaţie de fermieri: La 19 ani, Alice Constantin a accesat primele fonduri europene. Astăzi, tânăra este furnizor de legume pentru un mare retailer

21
  • A convins marile magazine cu calitatea produselor

De doi ani, producţia obţinută de Alice ajunge pe rafturile unuia dintre cei mai mari retaileri din România, colaborare care a început cu dreptul între micul producător şi reprezentantul marelui lanţ de hypermarketuri.

”A contat foarte mult că la prima întâlnire m-am dus pregătită cu un coş mare cu legumele pe care le produceam. Ceea ce se caută este calitatea, dar şi seriozitatea, siguranţa că vei livra cantităţile convenite şi că vei selecţiona mereu produsele ca ele să fie conforme cu standardele dorite de comerciant”, a explicat Alice.

Ea spune că puterea de absorbţie a marelui retailer este extrem de ridicată şi că face cu greu faţă cererii.

”Am încercat să conving şi alţi producători de legume din zona Fierbinţi să ne asociem pentru a vinde cantităţi mai mari, împreună. Am avut neplăcuta supriză să descopăr că ceilalţi nu au dorit o colaborare în acest sens, invocând mai ales că ei vor să îşi vândă produsele cu banii pe loc. De la retailerul care îmi cumpără mie legumele, banii îmi vin în termen de 12 zile de la facturare. Nu sunt bani plătiţi pe loc, dar este un venit sigur, pe baza unui contract negociat la un preţ rezonabil”, mai spune tânăra fermieră.

O altă greşeală pe care mulţi producători mici şi nu numai o fac frecvent este calitatea diferenţiată pentru care, însă, cer acelaşi preţ.

”Este normal, spre exemplu, ca nu toate roşiile să aibă aceeaşi dimeniune sau ca la transport, unele să se altereze. Este anormal, însă, să crezi că un mare magazin îţi va lua marfa la pachet. Noi nu trimitem niciodată decât legumele de cea mai bună calitate. Ce nu se încadrează, ducem la fabrici de conserve, spre exemplu”, a arătat Alice Constantin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata