Taxele ascunse ale curselor aeriene low-cost

21

Biletele la cursele aeriene low cost au preturi extrem de tentante, insa multe companii nu spun nimic dspre costurile ascunse.

Companiile aeriene low-cost promoveaza tichete ce pornesc de la 20 de euro sau chiar mai ieftine, insa peste 20% din pretul final il reprezinta diferitele taxe, percepute pentru serviciile oferite, cum sunt cele de bagaj. Astfel, clientul trebuie sa ia in considerare si alte taxe, care pot dubla chiar costurile totale ale calatoriei, anunta Evenimentul Zilei.

Printre aceste taxe se numara taxa de bagaj. Cei care folosesc un bagaj transportabil la cala, care are maximum 20 de kilograme, trebuie sa achite o taxa care difera in functie de companie. La Blue Air, de exemplu, aceasta este de 7 euro, ca si la Wind Jet, iar la German wings – 8 euro. Clientii Wizz Air platesc 63 de lei (circa 15 euro), tot atat cat la Ryanair. Daca bagajul depaseste aceasta limita, se percepe o taxa suplimentara de aproximativ 6 euro.

Un cost suplimentar o presupune si taxa de rezervare a locului, care porneste de la 6 euro, in cazul Germanwings, si ajunge la 10 euro, la Flyniki. Wizz Air percepe o taxa de 21 de lei, respectiv 5 euro.

Taxa pentru plata online nu este nici ea inclusa in pretul biletului. La Blue Air se percepe o taxa administrativa de 4-6 euro/tranzactie, care se adauga la pretul biletului. La Germanwings, aceasta este de 8 euro.

Exista si o taxa pentru check-in, pentru pasagerii care uita sa printeze checkinul realizat online gratuit. Acestia platesc la aeroport aceasta operatiune, iar tariful variaza de la companie la companie, intre 10 si 25 de euro/persoana/calatorie dus-intors.

Calatorii care vor sa manance si sa bea ceva in avion vor trebui sa plateasca separat. De exemplu, pentru o cafea, pretul este, in general, de 2 euro, o bere porneste de la 3 euro, iar o apa minerala de la 1,5 euro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata