Tenis: Simona Halep va fi de luni numărul 5 mondial

22

Simona Halep va urca de pe locul 7 pe 5 în clasamentul WTA care va fi dat publicităţii luni, 17 martie, în urma rezultatelor înregistrate la turneul de la Indian Wells, unde a ajuns în semifinale, iar această nu va fi doar cea mai bună clasare a sa, ci şi cel mai bun loc ocupat de o jucătoare română de tenis în ierarhia profesionistă.

Halep, care va juca în semifinalele turneului californian cu Agnieszka Radwanska, este una din cele trei românce care au reuşit să pătrundă în ”top ten” WTA, precedentele fiind Virginia Ruzici (locul 8) şi Irina Spîrlea (locul 7, în octombrie 1997).

”Înseamnă mult pentru mine. Sunt cea mai bună româncă din istoria clasamentului WTA, dar ţelul meu este să câştig un turneu de Mare Șlem şi poate atunci voi fi cea mai bună, pentru că Virginia a câştigat turneul de la Roland Garros”, a spus Halep, când a aflat vestea.

Ruzici, victorioasă în Openul Franţei în 1978, este singura jucătoare română care a câştigat un titlu de Mare Șlem. Potrivit site-ului WTA, Ruzici a fost într-un fel o sursă de inspiraţie pentru surorile Williams — Richard Williams, tatăl celebrelor jucătoare, declarând că a decis să mai facă doi copii când a văzut cecul primit de Ruzici după câştigarea unui turneu WTA.

”Am auzit, Virginia mi-a spus asta. Din cauza acestui lucru surorile Williams au început să joace tenis. E incredibil acest lucru. Sunt fericită că Virginia îmi este aproape, că e managerul meu — suntem împreună de şase ani. Cred că va fi managerul meu toată cariera”, a comentat Halep.

Simona Halep a menţionat că primeşte tot mai multă atenţie oriunde se află: ”Sunt recunoscută peste tot. Chiar şi în parcare. Am fost surprinsă — am vrut să parchez, nu aveam loc şi cineva a venit şi m-a lăsat să parchez în faţa hotelului. Toată lumea mă cunoaşte acum”.

Cu toată această atenţie, Simona Halep rămâne o persoană cu picioarele pe pământ, notează site-ul WTA. ”Sunt o fată normală, ca oricare alta, îmi place să fac cumpărături, să ascult muzică, să discut pe WhatsApp — nu îmi place să văd filme în camera mea pentru că nu pot sta concentrată două ore!”, a mărturisit Halep.

”Am cumpărat ochelari de soare, pantofi, haine, dar nu foarte scumpe. Trebuie să am grijă de bani, pentru asta muncesc, nu?”, a mai spus Halep, care a câştigat toate cele şapte titluri WTA din carieră în mai puţin de un an (Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia — 2013, Doha — 2014), în mai 2013 ea ocupând locul 64 în clasamentul WTA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata