Tesla lansează încărcarea rapidă a mașinilor electrice la Berlin, spune că vor urma mai multe orașe

26

Managerii producătorului de vehicule electrice Tesla Inc TSLA.O au demonstrat joi noi echipamente de supraalimentare pe un campus de cercetare din Berlin, spunând că se uită la mai multe orașe țintă pentru a atrage potențiali cumpărători îngrijorați de accesul la încărcare.

„Acum, ca parte a angajamentului nostru de a face proprietatea Tesla ușoară și convenabilă pentru toată lumea, inclusiv pentru cei fără acces imediat la încărcarea la domiciliu sau la locul de muncă, extindem rețeaua de supraîncărcare în centrele orașelor”, a declarat Jeroen van Tilburg, manager Europa pentru infrastructura de încărcare la Tesla.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat reporterilor că Tesla va deschide cel puțin încă un spațiu de încărcare rapidă în interiorul orașului în Germania în 2020, posibil chiar mai mult.

El a subliniat că Tesla încă mai crede în încărcarea lentă la locul de muncă și rezidențială ca principală modalitate de încărcare a vehiculelor, dar a dorit să ofere o opțiune mai rapidă.

Așa-numitul încărcător V3 permite mașinilor Tesla Model 3 să se încarce în decurs de cinci minute pentru a parcurge 120 de kilometri (75 de mile).

Modelele mai vechi Tesla ar primi actualizări software relevante.

Factorii politici germani își propun să crească cererea de mașini electrice pentru a reduce emisiile.

„Avem multe de compensat în ceea ce privește infrastructura de încărcare”, a declarat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, la eveniment.

El a reiterat angajamentele de a accelera desfășurarea punctelor de încărcare publice și a permiselor de taxare privată, care au împiedicat vânzările în trecut.

Cea mai recentă legislație pentru o recuperare ecologică după criza coronavirusului oferă stimulente cumpărătorilor și ajută la creșterea rețelelor electrice.

Tesla a ales un spațiu lângă Berlin pentru o nouă fabrică, care va începe să funcționeze anul viitor.

Separat de eveniment, ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung a declarat joi că fabrica are potențialul de a crea 40.000 de locuri de muncă, citând ministrul economiei din statul Brandenburg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata