Thailanda ia prima acțiune în justiție împotriva Facebook, Twitter pentru conținut

10

Thailanda a început joi acțiuni în justiție împotriva Facebook FB.O și Twitter TWTR.N pentru ignorarea cererilor de eliminare a conținutului, în prima sa acțiune împotriva marilor firme de internet.

Ministerul digital a depus plângeri legale la poliția împotriva criminalității cibernetice după ce cele două companii de socializare au ratat termenele de 15 zile pentru a se conforma în totalitate ordinelor de eliminare emise de instanță din 27 august, a declarat ministrul digital, Puttipong Punnakanta.

Nu a fost luată nicio măsură împotriva Google GOOGL.O a Alphabet, așa cum s-a sugerat inițial, deoarece a eliminat toate videoclipurile de pe YouTube specificate în comandă miercuri târziu, a spus Puttipong.

„Este pentru prima dată când folosim Computer Crime Act pentru a lua măsuri împotriva platformelor pentru nerespectarea ordinelor judecătorești”, a declarat Puttipong reporterilor.

„Cu excepția cazului în care companiile își trimit reprezentanții să negocieze, poliția le poate adresa dosare penale.

Dar dacă o fac și recunosc faptele greșite, ne putem înțelege cu amenzi ”.

El nu a dezvăluit detalii despre conținut și nici nu a spus ce legi a încălcat.

Plângerile au fost împotriva companiilor-mamă din SUA și nu a filialelor lor thailandeze, a spus el.

Ministerul va depune mai multe astfel de cereri de eliminare către Facebook, Twitter și Google, cerându-le să elimine mai mult de 3.000 de articole de pe platformele lor, cu conținut variind de la pornografie la critici asupra monarhiei, a spus Puttipong.

Twitter a refuzat să comenteze, în timp ce Facebook și Google nu au răspuns la solicitările de comentarii ale Reuters.

Thailanda are o lege dură lese majeste care interzice insultarea monarhiei.

Legea privind infracțiunile informatice, care interzice încărcarea informațiilor false sau care afectează securitatea națională, a fost, de asemenea, folosită pentru a urmări critica online a familiei regale.

În ultimii ani, autoritățile au depus ordine judecătorești cu cereri către platformele de socializare pentru a restricționa sau a elimina insultele regale percepute și alte conținuturi ilegale, cum ar fi jocurile de noroc sau încălcările drepturilor de autor.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News