TikTok spune guvernului australian că va pune la dispoziție codul sursă pentru inspecție

20

TikTok a declarat unui comitet guvernamental australian că va permite oficialilor guvernamentali să-și revizuiască algoritmul și să-și testeze codul sursă, deoarece încearcă să depășească neîncrederea în legătură cu proprietatea Chinei a operatorului de aplicații de streaming video.

Proprietarul TikTok, ByteDance, a ajuns la un acord cu Oracle Corp și Walmart Inc, care speră să pună capăt planurilor SUA de a interzice TikTok în Statele Unite din motive de securitate.

Acesta a declarat că acordul va duce la crearea unei firme americane independente, TikTok Global, care nu implică niciun transfer de tehnologie, deși Oracle va putea inspecta codul sursă TikTok.

Directorii australieni ai TikTok au apărut vineri în Canberra în fața Comitetului selectiv pentru interferențe străine prin intermediul rețelelor de socializare, unde au spus că instrucțiunile computerizate care ghidează conținutul prezentat utilizatorilor TikTok vor fi puse la dispoziție pentru inspecție.

„(Va fi) disponibil într-un cadru public pentru ca autoritățile de reglementare, guvernele, entitățile comerciale să intre și să ne testeze codul”, a declarat Roland Cloutier, directorul global pentru securitate, prin link video.

În comunicarea sa scrisă către comisie, TikTok a declarat că personalul guvernamental calificat ar putea să-și revizuiască algoritmul și să-și testeze codul sursă la un centru de transparență și responsabilitate din Los Angeles în Statele Unite și altul care urmează să fie construit la Washington sau prin tururi virtuale ale centrelor.

În timpul interogării, Cloutier a mai spus că, codul sursă al TikTok nu este același cu codul sursă utilizat pentru versiunea chineză Douyin a ByteDance. În cadrul acordului său, ByteDance a declarat că va înființa o filială americană, din care va deține 80%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata