Timişoara va fi în 2016 Capitală Naţională a Tineretului din România

20

Municipiul Timișoara va fi Capitală Națională a Tineretului din România, în anul 2016, în cadrul unui proiect rulat în parteneriat de primărie cu o bancă comercială, sub asistența organizației PONT, aceeași care a generat proiectul Cluj Capitală Europeană de Tineret 2015, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu, într-o conferință de presă.

Un proiect de capitală europeană nu mai rulează și atunci s-a făcut o adaptare după același format, ca la Cluj, Timișoara va fi Capitală Națională a Tineretului. Am discutat subiectul în Consiliul Consultativ al Tinerilor, organizațiile de tineret sunt încântate. Constituim o echipă de lucru care să participe la pregătirea proiectului și apoi la implementarea lui‘, a afirmat Robu.

Dincolo de organizațiile pentru tineret, municipalitatea vrea să angreneze și tineri care vor să se implice ca persoane fizice și să-și aducă aportul la acest proiect, amatorii fiind invitați să-și trimită un CV și o scrisoare de intenție pe adresa de e-mail a primăriei.

‘Vom avea o agendă cu mai multe activități speciale pentru tineret, care va fi definită în cadrul acestui parteneriat și care va fi sprijinită financiar de către municipalitate, dar vom face apel și la agenții economici din Timișoara și vom încerca să obținem și bani de la Guvern; banca va avea principalul rol de a promova proiectul’, a explicat primarul.

Robu preciza recent, pe marginea acestui subiect, că bugetul pentru proiectele destinate tineretului pentru anul viitor va fi mult crescut, de la 400.000 de lei în 2015, la 1 milion de lei în 2016, ca să se poată onora această poziție.

‘Am deschis competiție de proiecte pentru tineret și ei vor veni cu proiecte despre tot ceea ce cred că este de interes pentru tineret. (…). Vrem să fie proiecte pentru tineri din tot spectrul pe care ei îl consideră a fi de interes’, afirma primarul Robu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata