Toate prestaţiile sociale vor fi acordate în limita unui plafon

12

Toate tipurile de prestaţii sociale vor fi recalculate şi acordate în funcţie de nivelul cumulat al acestora pentru familie sau individ, urmând ca autorităţile să stabilească un plafon maxim, a declarat marţi (31 august 2010) ministrul Muncii, Mihai Şeitan, într-o conferinţă de presă.

‘Toate tipurile de prestaţii sociale vor fi supuse modalităţii de calcul pentru fiecare individ în parte şi vor avea toate, împreună, un plafon pe care urmează să îl stabilim’, a afirmat Mihai Şeitan. Acesta a menţionat că nivelul plafonului va fi stabilit în funcţie de venituri şi de calificări.

‘Plafonul pentru ajutoarele sociale urmează să fie stabilit în raport cu veniturile pe care le poate obţine o persoană cu o anumită calificare din sistem. Acest sistem va avea în vedere o evidenţă a persoanelor şi familiilor care primesc veniturile, astfel încât suma veniturilor pe care le primesc, alocaţii de orice tip, să fie duse cumulat într-un anumit plafon, pentru a evita ca astfel de prestaţii să ajungă, aşa ca acum, la sume foarte mari’, a explicat Şeitan.

De asemenea, ministrul Muncii a adăugat că în urma controalelor, venitul minim garantat va fi sistat pentru cei care îl primeau ilegal. ‘Venitul minim garantat se sistează pentru cei care-l primeau şi nu îndeplineau condiţiile. Pentru cei care au acordat încadrarea respectivă vom face anchete’, a mai spus ministrul Muncii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata