Topul celor mai mari scăderi de preţuri pentru vacanţele de vară

16

1.    Grecia

Pentru anumite destinatii, elenii se lauda ca au taiat preturile cu 25%-30% ba chiar si cu 40%, informează incont.ro.

„Acele scaderi de preturi de 30%-40% sunt probabil in zone precum Paralia Katerini sau Halkidiki, unde sejururile oricum nu erau scumpe”, a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

2.    Capitalele europene

Vara anului 2010 a adus o tendinta noua in materie de preferinte estivale: marile orase europene. Se prea poate ca la acest nou trend sa fi avut un cuvant de spus si reducerile de circa 20% pentru capitale ca Viena, Praga, Roma sau Paris.

„Contrar tendintelor de vara in acest an sunt foarte cautate capitalele europene. Probabil din cauza reducerilor de preturi oamenii si-au spus ca nu vor mai prinde aceste oferte promotionale si s-au hotarat”, a explicat Cristian Balcescu, directorul agentiei de turism CMB Travel.

3.    Bulgaria

Desi este situata in fruntea clasamentului cand vine vorba de vacantele de vara ale romanilor, iata ca vecinii bulgari au lasat si in acest an din preturi.

Discounturile sunt in medie de 5%-10% pentru Bulgaria si consider ca se datoreaza situatiei economice dificile prin care trece tara. Cu toate acestea, vestile sunt bune pentru turistii romani deoarece vor avea de platit mai putini bani pentru un sejur pe litoralul bulgaresc”, a spus Badulescu.

La polul opus tuturor, Turcia si-a marit preturile pentru vacante. Fata de anul trecut, pachetele turistice sunt cu 10%-15% mai scumpe. Operatorii locali de turism spun ca nici nu aveau de ce sa faca reduceri, avand in vedere ca Turcia ramane si in acest an, ca si anul trecut o destinatie foarte cautata.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata