Topul salariilor din primării. Primarul Iaşiului, dublu faţă de cel din Cluj

18

– Regii salariilor din primăriile marilor oraşe sunt secretarii, care primesc sume de două-trei ori mai mari decât ale primarilor. Cel mai bine plătit primar din România pare să fie şeful administraţiei locale din Iaşi, cu un venit anual de 121.000 de lei, potrivit unei analize Realitatea.net, pe baza declaraţiilor de avere şi a bugetelor locale.

Primarul din România cu cele mai mari venituri salariale, dintre cei care administrează oraşe cu peste 200.000 de locuitori este Gheorghe Nechita de la Iaşi (foto). Potrivit declaraţiei de avere din mai 2009, edilul Iaşiului a încasat 10.124 lei lunar în 2008, sumă de două ori mai mare decât cea care i-a revenit cu un an mai înainte.

Pe locul doi
în topul salariilor de primar, înainte de reducerea cu 25%, se situează Gheorghe Ciuhandu de la Timişoara, cu încasări de 7.685 lei lunar, urmat de şeful administraţiei locale din Brăila, Aurel Simionescu, cu venituri lunare din salarii de 5.556 lei, potrivit declaraţiei de avere din 2010.

Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, figurează cu venituri lunare de 9.450 lei în ultima declaraţie de avere, din anul 2009, însă suma declarată cumulează salariul de la Primăria Capitalei cu cel din activitatea de profesor la Facultatea de medicină.

Edilii unor oraşe cu peste 300.000 de locuitori, precum Cluj-Napoca sau Constanţa, au venituri salariale sub cele ale primarilor din Ploieşti sau Galaţi şi se situează la jumătatea salariului primarului din Iaşi: Radu Mazăre primeşte 3.826 lei lunar, iar Sorin Apostu de la Cluj – 4.085 lei.

Interesante sunt şi veniturile salariale ale secretarilor din primăriile marilor oraşe ale României. Spre exemplu, secretarul municipiului Timişoara este cel mai bine plătit funcţionar din primărie, cu încasări lunare de 9.650 lei, mult peste ale primarului Ciuhandu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata