Trădare naţională la nivel înalt. Comisia pentru revizuirea Constituţiei bătuse palma cu UDMR pentru a le ceda o parte din teritoriul şi autoritatea publică a Statului Român

8

Aşadar, Comisia de revizuire a Constituţiei României trasase cadrul legal al autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor chiar în textul Constituţiei României.

În viziunea comisiei Antonescu, maghiarii din România ar fi putut arbora steagul secuiesc pe clădirile publice ale statului român, s-ar fi putut constitui în unităţi administrativ teritoriale, constituite pe criterii etnice (aşa-zisa ”zonă tradiţională” din propunerea Comisiei) recunoscute de către statul român şi şi-ar fi putut înfiinţa organe proprii de decizie, structuri paralele cu cele ale statului român, prin care ar fi putut eluda controlul administrativ şi juridic al statului român.

Mai mult, Comisia Antonescu propune o falsificare grosolană a istoriei potrivit căreia maghiarii au contribuit la formarea a doua state în Europa: Ungaria şi România.

De altfel, într-o declaraţie publică din data de 12 februarie a.c., vicepreşedintele UDMR Borbely Laszlo, se arăta încântat de propunerile Comisiei de revizuire:

„Sunt patru articole (…) foarte importante pentru noi şi apreciem că majoritatea, care poate decide şi fără noi, a acceptat propunerile noastre. Este vorba despre statutul de factor constitutiv al statului, unde minorităţile naţionale sunt într-o companie foarte onorabilă alături de culte şi Casa Regală, e vorba de a utiliza simbolurile naţionale (…), mai este prevederea cu statutul de autonomie culturală care ţine de identitate şi care este de asemenea foarte importantă şi, în sfârşit, dar nu la urmă, prevederea referitoare la acele subdiviziuni care se pot forma în interiorul regiunilor pe baza unor identităţi sau alte criterii (…) Sunt paşi importanţi în ceea ce priveşte identitatea naţională”, a declarat Borbely Laszlo.

Chiar dacă pericolul imediat a trecut, Curtea Constituţională desfiinţând articolele care ar fi pus bazele segregării teritoriale şi instituţionale a Romaniei pe criterii entice, fapta comisiei condusă de Crin Antonescu rămâne, ceea ce ne îndeamnă la reflecţie şi la luarea unei atitudini.

USL, sprijinită de PP-DD şi minorităţile naţionale, a comis cu bună ştiinţă o adevărată trădare naţională în speranţa unui pact politic cu UDMR.

Opinia publică din România trebuie să ştie că între extremiştii din UDMR care militează pentru segregarea pe criterii etnice şi federalizarea României pe traiectul ”drepturi pentru minorităţi – drepturi pentru minorităţi peste normele europene – autonomie culturală – autonomie teritorială – federalizare – independenţă” şi politicienii români a existat şi există o înţelegere politică prin care primii să-şi relizeze o mică Ungarie în inima României, iar ceilalţi să-şi poată continua liniştiţi prădarea resurselor României.

Decizia Curţii Constituţionale

Forma propusă de Comisia de Revizuire

Componenţa Comisiei de revizuire

Dan Tănasă

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata